Grahamsbullar med russin färdiga


Nu har man smakat bullarna och ja dom var väl goda.
Men jag skulle inte blandat i linfrö i dom.
För jag tyckte degen blev lite torr och sprack dom också.
Men vad gör det,dom ska ju ända ätas :P
Nyttiga är dom iaf.



Gör så här

Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, salt, russin, grahamsmjöl och så mycket vetemjöl att degen blir smidig.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats.
Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord.
Dela degen i ca 20 bitar och rulla varje bit till en rund bulle.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt bullarna jäsa övertäckta ytterligare ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min.
Låt dem kallna på galler.



Kommentarer
Postat av: ulla

Vad trevligt att läsa di blogg,du har bakat med ser jag,hoppas de blev goda.



och att du får ngt jobb,hemskt att behöva vara arbetslös när man är ung också.



lycka till med jobbsökandet!!!



hoppas du får en trevlig tur vid havet dag,, med din kompis..

=))

2011-01-27 @ 13:43:53
URL: http://chosovi.blogg.se/

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback